Savanyú korpacibereleves labodával hozzávalók:

másfél liter víz

fél liter korpacibere

5-6 köteg labodalevél

4 szál zöldhagyma

1 répa

1 petrezselyemgyökér

3 kiskanál rizs

3 kiskanál apróra vágott zöldkapor és petrezselyemlevél

1 kiskanál apróra vágott lestyán

3 evőkanál vaj, vagy olaj

egy tojás

Savanyú korpacibereleves labodával elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, jól megmossuk, majd lereszeljük. A vajban (vagy olajban) megpároljuk, az apróra vágott zöldhagymával együtt. Felöntjük vízzel, megsózzuk és néhány percig főni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és tovább főzzük, amíg az majdnem puhára fő. Beletesszük a jól megmosott és apróra vágott labodát, majd a külön felfőzött korpaciberét is, végül a zöldfűszereket. Egy-két percig főzzük még, majd tojással behabarjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc