Savanyú korpacibereleves labodával hozzávalók:
másfél liter víz
fél liter korpacibere
5-6 köteg labodalevél
4 szál zöldhagyma
1 répa
1 petrezselyemgyökér
3 kiskanál rizs
3 kiskanál apróra vágott zöldkapor és petrezselyemlevél
1 kiskanál apróra vágott lestyán
3 evőkanál vaj, vagy olaj
egy tojás
só
Savanyú korpacibereleves labodával elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, jól megmossuk, majd lereszeljük. A vajban (vagy olajban) megpároljuk, az apróra vágott zöldhagymával együtt. Felöntjük vízzel, megsózzuk és néhány percig főni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és tovább főzzük, amíg az majdnem puhára fő. Beletesszük a jól megmosott és apróra vágott labodát, majd a külön felfőzött korpaciberét is, végül a zöldfűszereket. Egy-két percig főzzük még, majd tojással behabarjuk.
0 hozzászólás