Töltött cukkinis korpacibereleves hozzávalók:

½ kg marhahús

2 l víz

1 kanál rizs

1 sárgarépa

1 fehérrépa

2 fej hagyma

1 kanál zsiradék

3 fiatal cukkini

1 zellergumó

1 kanál aprított kapor és petrezselyem

só, bors

korpacibere (½- ¾ l ízlés szerint)

½ pohár tejföl

Töltött cukkinis korpacibereleves elkészítése:

A marhacsontokkal tedd fel főni a sárgarépát, a fehérrépát, a zellergumót és az apróra vágott hagymát. Amíg ez fő, hámozd meg a cukkinit, vágd hosszában félbe, szedd ki a közepét és töltsd meg a darálthúsból, az enyhén pirított hagymából és a rizsből készült töltelékkel. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint.

Amikor a csontok és a zöldségek elkészültek, szűrd le őket és az így kapott lében főzd meg a töltött cukkinit. Savanyítsd forró korpaciberével, sózd, amennyiben szükséges és főzd addig, amíg a cukkini megfő.

Díszítsd aprított fűszerekkel és tejföllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc