Korpaciberés bableves vargányával hozzávalók:

1/2 kg bab

200 g gomba

2-4 hagyma

1 sárgarépa

1 petrezselyem

1 pasztinák

1 liter korpacibere

Korpaciberés bableves vargányával elkészítése:

Este mosd meg a gombát hideg vízzel, majd hagyd puhulni másnapig meleg vízben. A babot is kell hagyni puhulni ugyanennyi ideig. Másnap tedd oda főni a babot, majd ha fő már a víz, akkor cseréld le a vizet, szintén forró vízzel. Ha félig megfőtt a bab, add hozzá a hagymát, az apróra vágott zöldségeket és a sót.

Vedd ki a gombát a vízből, amiben puhult. Ezt a vizet szűrd le egy tiszta kendő segítségével, majd öntsd egy fazékba. A gombát vágd keskeny csíkokra, majd tedd bele ebbe a fazékba. Tedd a lángra és hagyd forrni.

Mikor a bab és gomba is megfőtt, rakd őket egy edénybe, öntsd hozzá a korpaciberét és forrald még egy darabig.

Hidegen tálald, apróra vágott petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc