Korpaciberés bableves hozzávalók:
3 liter víz
250 g bab
1 fej hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1/2 teáskanál liszt
2 evőkanál olaj
korpacibere ízlés szerint
petrezselyem és zöld kapor
só
Korpaciberés bableves elkészítése:
A kiválogatott babot öblítsd le, majd hagyd éjszakára meleg vízben. Tedd oda forrni a babot, majd kis idő múlva cseréld ki a vizet, és ismét hagyd forrni. Ismételd meg a műveletet háromszor. Az utolsó adag vízbe tedd még bele a hagymát, sárgarépát, petrezselymet és sót. Le kell fedni az edényt.
Addig hagyd forrni, míg meg nem puhul a bab. Távolítsd el a zöldségeket, majd adj hozzá olajból és lisztből készült rántást, főtt korpaciberét (ízlés szerint) és apróra vágott petrezselymet, illevte kaprot. Hagyd még kis ideig forrni.
0 hozzászólás