Húsos korpacibereleves céklával hozzávalók:
1/2 kg zsíros marhahús
2 vörös cékla
2 fej hagyma
6 gerezd foghagyma
1/2 l korpalé
2 száll leostyán
só
Húsos korpacibereleves céklával elkészítése:
Tedd fel főni a megmosott, megtakarított húst 2 liter sós vízbe. Szedd le a habját, majd add hozzá a nagyobb kockára vágott céklát és a felaprított hagymát. Hagyd még egy órát főni. A második cékla felét aprózd fel és tedd fel főni.
A másik felét reszeld le, szedd mély tányérra, adj hozzá két kanál vizet és hagyd állni. Amikor a hús megfőtt, a reszelt céklát tedd át egy teflonba, a levét pedig öntsd a levesbe.
Öntsd a főtt húsra a korpalevet és hagyd még pár percet főni. Add hozzá az áttört foghagymát és a felaprított leostyánt. A nagyobb darab céklákat szedd ki a levesből, majd forrón öntsd leveses tálba és máris fogyasztható.
0 hozzászólás