Húsos korpacibereleves céklával hozzávalók:

1/2 kg zsíros marhahús

2 vörös cékla

2 fej hagyma

6 gerezd foghagyma

1/2 l korpalé

2 száll leostyán

Húsos korpacibereleves céklával elkészítése:

Tedd fel főni a megmosott, megtakarított húst 2 liter sós vízbe. Szedd le a habját, majd add hozzá a nagyobb kockára vágott céklát és a felaprított hagymát. Hagyd még egy órát főni. A második cékla felét aprózd fel és tedd fel főni.

A másik felét reszeld le, szedd mély tányérra, adj hozzá két kanál vizet és hagyd állni. Amikor a hús megfőtt, a reszelt céklát tedd át egy teflonba, a levét pedig öntsd a levesbe.

Öntsd a főtt húsra a korpalevet és hagyd még pár percet főni. Add hozzá az áttört foghagymát és a felaprított leostyánt. A nagyobb darab céklákat szedd ki a levesből, majd forrón öntsd leveses tálba és máris fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc