Korpacibereleves bárányhússal, lestyánnal és zöldhagymával hozzávalók:

bárányfej és borda

4 csomó zöldhagyma

egy csomó petrezselyem zöld

½ csomó lestyán

1 kanál rizs

½ l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

1 tojás sárgája

Korpacibereleves bárányhússal, lestyánnal és zöldhagymával elkészítése:

Jól megmossuk a húst. Az egész fejet és az összevágott bordát sós vízben feltesszük főni. Leszedjük a leves tetejére feljövő habot, hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és a megmosott rizst. Mikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a korpaciberét.

Megvárjuk, hogy főjön fel a leves, hozzáadjuk az összeaprított zöldpetrezselymet és lestyánt, lefedjük és félrehúzzuk a tűzhelyről. Ízlés szerint, a korpaciberébe keverhetünk egy tojás sárgáját is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc