Erdélyi tökleves hozzávalók:

főzőtök

hüvelyes zöldbab

burgonya

paradicsom

répa

hagyma

zöldségek – lestyán

citromlé

tejföl

1-2 tojás

Erdélyi tökleves elkészítése:

Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk fel, majd pároljuk egy kicsit olajban, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a vizet. Hagyjuk főni. Amint kész, adjuk hozzá a főzőtököt, majd amikor újból főni kezd, a sót, valamint a citromlevet ízlés szerint. Hagyjuk még egy keveset főni, amikor pedig teljesen készen van, keverjük hozzá a felaprított lestyánt, a felvert tojásokat, illetve a tejfölt.

Aki nem szereti a savanykásabb ételeket, az kihagyhatja a citromlevet belőle.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc