Céklás korpacibereleves moldvai módra hozzávalók:

2 petrezselyemgyökér

2 paszternákgyökér

1 zellergumó

egy nagyobb fej hagyma vagy 7-8 szál zöldhagyma

1-2 db hosszú, fiatal, vörös cékla

korpacibere

Céklás korpacibereleves moldvai módra elkészítése:

A leveshez takarítsd meg a zöldségeket, mosd jól meg őket és nagylyukú reszelőn reszeld le, a hagymát pedig aprítsd fel. Mosd meg jól a céklát, miután meghámoztad már nem kell megmosni, mert veszít a színéből. Reszeld le azt is nagylyukú reszelőn.

Tegyél fel 1,5 l vizet melegedni és amikor forrni kezd tedd bele a zöldségeket és a fél céklát (az egyiket ha kettő van) és hagyd főni.

Amikor készen van, add hozzá a sót. A másik céklát lereszelve tedd 1 l korpaciberébe és hagyd a főzőlap szélén, hogy színt adjon a korpaciberének. Kis idő múlva szűrd le és ízlés szerint önts belőle a zöldségekre.

Forró puliszkával és tejföllel fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc