Korpacibereleves tyúkhúsból hozzávalók:

egy tyúk, melle húsa nélkül

1 sárgarépa

1 petrezselyem

½ zeller

egy hagyma

zöld hagyma szár

2 kanál rizs

apróra vágott petrezselyemzöld

1 l korpacibere

Korpacibereleves tyúkhúsból elkészítése:

Egy fazékban, 3 liter hideg vízben odatesszük főni a húsdarabokat. Amikor felhabzik, egy lyukacsos kanállal leszedjük róla a habot és kis lángon továbbfőzzük. Egy óra múlva beletesszük a hagymát, a sót, a rizst és a megtisztított, megmosott és nagy lyukú reszelőn lereszelt zöldségeket. Ha túl kevés lenne a víz és a hús nem fő, öntsük fel ahányszor csak szükséges.

A korpaciberét majd akkor tesszük hozzá ha már a hús megfőtt. Előtte odatesszük főni és ha zubog, akkor öntjük bele a fazékba, tetszés szerint savanyítva. Két kanál tejfölt összekeverünk egy tojás sárgájával és ezzel ízesítjük a korpaciberét.

Apróra vágott petrezselyemzölddel és puliszkával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 85 perc