Savanykás bableves hozzávalók:

1/4 kg bab

1 nagy paszternák

1 hagyma

1 sárgarépa

fokhagyma

1/4 kg zöld cseresznyeszilva vagy savanyú szőlő

lestyán

paradicsomlé

1 evőkanál olaj

Savanykás bableves elkészítése:

A babot kiválogatjuk, megmossuk, néhány órára vízbe áztatjuk, aztán leöntjük róla a vizet és odatesszük főni.

Kevés sót teszünk bele, és közepes lángon egy órát főzzük. Amikor a bab kicsit megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és megmosott, zöldségeket (egészben). A paszternákot a babbal együtt tesszük a vízbe főni, mert ha hosszú ideig fő megédesíti, és különleges ízt kölcsönöz a levesnek. Mikor minden megfőtt, hozzáadunk egy héjától megtisztított és karikákra vágott paradicsomot és egy evőkanál olajat.

A levest a megfőtt, összetört és átszűrt cseresznyeszilvával savanyítjuk. Ízlés szerint sózzuk, és még egyszer felfőzzük. Apróra vágott lestyánt szórunk a tetejére, és levesszük a tűzről.

A bablevest általában melegen tálaljuk, hagymával és puliszkával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc