Tükrös pulykaleves hozzávalók:

4 személyre:

200 g pulykaérem (vagy mell nyesedék ami a rolád vagy szeletelésnél leesik)

50 ml olivaolaj,

1 kicsi szál sárgarépa

1 kisebb szál petrezselyem gyökér

1/2 db friss karalábé

2 db közepes sampion gomba

1 db paradicsom

1 db zöldpaprika

100 g cukorborsó

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 szál zellerzöld

só, őrölt bors

gyömbér

húsleves vagy 2-3 evőkanálnyi delikát

zölségzöld a díszitéshez

tetszés szerinti levesbetét (eperlevél, ludgégetészta, söberli, krumpligombóc, májgombóc, húsgombóc)

1 szem kockacukor (ízfokozó)

Tükrös pulykaleves elkészítése:

Az összes anyagot megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.

A zöldségeket negyedbe-szeletekre (ha kicsi akkor karikára) vágjuk és egy megfelelő fazékban olivaolajon félig előpiritjuk hozzáadjuk a kockára szelt pulykahúst, karalábét, gombát és tovább piritjuk majd felengedjük 1l vízzel és felforraljuk.

Visszahúzzuk a hőt úgy, hogy csak gyöngyöző forrásban maradjon, hozzáadjuk a kockára szelt paprikát, paradicsomot.

A héjas vöröshagyma egyik felét 3/4 ig bevágjuk, majd a másik feléről is hossziránnyba, a fokhagymát egészben hagyjuk, a zellerlevelet is belerakjuk, de ezeket a főzés végén eltávolítjuk a levesből. Végül hozzáadjuk a delikátot.

Amikor az alapanyagok már majdnem puhák, hozzáadjuk a cukorborsót és a tetszés szerinti levesbetétet, készre főzzűk, ha kell utánízesitsük, tálaláskor vágott zölségzölddel díszítjük.

Ha nem az elkészülés után fogyasztjuk el a levest akkor a betéteket külön főzzük ki!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc