Karácsonyi borkrémleves hozzávalók:

4 db szegfűszeg

őrölt fahéj

1/2 citrom

400 ml tokaji édes szamorodni

120 g cukor

8 db tojássárgája

400 ml tejszín

Karácsonyi borkrémleves elkészítése:

A krémleveshez 800 ml vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforraljuk, majd hozzáöntjük a bort és beforraljuk.

Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverünk, majd a leveshez adjuk és állandó keverés közben még egyszer felforraljuk.

A tűzről levesszük, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadjuk a 300 ml tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat.

A kihűlt levest hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a karácsonyi borkrémlevest maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítjük, és meghintjük leheletnyi őrölt fahéjjal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc