Kapros póréhagymaleves hozzávalók:

4 személyre:

70 dkg póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

fél csokor kapor

1 evőkanál vaj

1 csapott evőkanál liszt

1/2 l zöldségleves kockából

1 pohár 12% zsírtartalmú tejföl

1 evőkanál citromlé

1 csipet reszelt szerecsendió

1/4 kávéskanál őrölt koriander

Kapros póréhagymaleves elkészítése:

A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra, a fokhagymát finomra vágjuk. A kaprot leöblítjük, finomra aprítjuk.

A vajat felhevítjük, majd alacsony hőfokon 3 percig pirítjuk benne a zöldséget. Megszórjuk liszttel, kissé megpirítjuk. A zöldséglevest lassan hozzáöntjük, és csomómentesre keverjük.

Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, amíg a póréhagyma megpuhul.

A tejfölhöz keverünk kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és lassú tűzön felforraljuk (így nem csapódik ki a tejföl).

A levest citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezzük. A kaprot a tetejére szórjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc