Narancsos fűszeres csirkemell hozzávalók:
húshoz:
csirkemellfilé
1 hagyma (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (zúzva)
3 evőkanál joghurt
só, bors
narancshéj
kevés olaj
páchoz:
1 citrom leve
1 narancs leve
1 kiskanál feketetea
gyömbér
rozmaring
só
Narancsos fűszeres csirkemell elkészítése:
A narancsos fűszeres csirkemellhez a páclevet keverjük össze egy tálban, tegyük bele a megmosott húst, 1 órát hagyjuk a lében a hűtőben.
Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, a lecsöpögtetett csirkemellet beletesszük, mindkét oldalát megpirítjuk, a páclevet ráöntük, fűszerezzük, és lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg megpuhul (kb 20 perc).
Ha kész, kivesszük a húst egy tálba, melegen tartjuk.
A főzőléhez adjuk a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítjük, majd ráöntjük a félretett húsra.
0 hozzászólás