Karácsonyi kacsasült hozzávalók:

1 pecsenyekacsa

50 g margarin

200 g sárgarépa

1 nagy fej hagyma

100 g zeller

1 gerezd fokhagyma

8 ananászkarika

1/2 dl konyak

2 dl száraz fehérbor

30 g kristálycukor

1 evőkanál borecet

só, bors

rozmaring

kakukkfű

Karácsonyi kacsasült elkészítése:

A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot.

Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert, a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és elomelegített sütoben, közepes tűznél (180ºC) puhára pároljuk, majd fedő nélkül, erős tűzön pirosra sütjük – sütés közben saját levével locsolgatjuk.

Az ananászt meglocsoljuk konyakkal és lefedjük.

Egy kisebb lábaskában aranybarnára pirítjuk a cukrot, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a pecsenyelét, és erős tűzön mézsűrűre – felére – forraljuk.

A kacsasültet körberakjuk a megrészegített ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással.

A többit kis csészékben forrón kínáljuk.

A karácsonyi kacsasült mellé tejszínes burgonyapüré javasolt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc