A la grec csorba hozzávalók:

50 dkg marha hús

1 l hideg víz

húsleveshez szükséges zöldség

2 evőkanál rizs

1 tojás

1 bögre tejföl

1 citrom

A la grec csorba elkészítése:

Megmossuk a húst, kockákra vágjuk, majd 1 l hideg vízben megfőzzük. Mikor főni kezd, eltávolítjuk a keletkezett habot, és lassú tüzön, lefedve, addig főzzük még a hús megpuhul.

Ha már megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és főni hagyjuk. Ha a zöldség megfőtt, kivesszük egy tányérra (később fel lehet használni köretként).

Beletesszük a levesbe a külön főtt rizst, citrom lével savanyítjuk, ízlés szerint sózzuk és további 2-3 percig főzzük.

Az A la grec csorbát forrón, tejföllel ízesítve fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc