A la grec csorba hozzávalók:
50 dkg marha hús
1 l hideg víz
húsleveshez szükséges zöldség
2 evőkanál rizs
1 tojás
1 bögre tejföl
1 citrom
só
A la grec csorba elkészítése:
Megmossuk a húst, kockákra vágjuk, majd 1 l hideg vízben megfőzzük. Mikor főni kezd, eltávolítjuk a keletkezett habot, és lassú tüzön, lefedve, addig főzzük még a hús megpuhul.
Ha már megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és főni hagyjuk. Ha a zöldség megfőtt, kivesszük egy tányérra (később fel lehet használni köretként).
Beletesszük a levesbe a külön főtt rizst, citrom lével savanyítjuk, ízlés szerint sózzuk és további 2-3 percig főzzük.
Az A la grec csorbát forrón, tejföllel ízesítve fogyasztjuk.
0 hozzászólás