Gazdag zöldség csorba hozzávalók:
3 sárgarépa
1-2 fej hagyma
3 kanál olaj
3 burgonya
1 cukkini
1 l paradicsom lé
só
bors
1 l víz
1 csokor petrezselyem
200 g laska, vagy levestészta
Gazdag zöldség csorba elkészítése:
Takarítsd meg a sárgarépát, a hagymát, a burgonyát és a cukkínit / kistököt, mosd jól meg őket hideg vízben és darabold fel nagyobb kockákra. Tedd fel a zöldségeket főni, sós, borsos vízbe.
Amikor megfőttek, hagyd lassú tűzön még pár percet főni, majd öntsd bele a paradicsomlevet.
Főzd meg külön a tésztát, sós, olajos vízben. Amikor megfőtt, szűrd le és tedd a csorbába. Mosd meg a petrezselymet és aprítsd fel. Hagyd még forrni a csorbát, majd szórd bele a petrezselymet.
A gazdag zöldség csorba melegen, pirított zsömlekockákkal vagy kenyérrel fogyasztható.
0 hozzászólás