Vegyes húsgombóc leves hozzávalók:

500 gramm darát marhahús, vagy marhahús összekeverve csirke vagy sertés hússal

2 hagyma

2 sárgarépa

2 tojás

1 paprika

1 tök

1 petrezselyem gyökér

bors

zöldségek

2 kanál olaj

100 gramm rizs

3 kanál sűrített paradicsom

1 csomag korpacibere

tejföl

Vegyes húsgombóc leves elkészítése:

A vegyes húsgombóc leveshez a vizet odatesszük főni. A darált húst összekeverjük egy apróra vágott hagymával, a megmosott rizzsel, az apróra vágott zöld levelek felével és a két tojással. Ízlés szerint sózzuk.

Amikor a víz főni kezd, kis gombócokat formálunk a vizes kezünkkel és főni tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprózzuk. Amikor a húsgombócok feljönnek a víz felszínére, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és még 15 percig főzzük.

Hozzáadjuk az olajat és a sűrített paradicsomot és még 5 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a korpaciberét és a maradék apró zöld levelekkel. Egyet lobban és kész van.

Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc