Vegyes húsgombóc leves hozzávalók:
500 gramm darát marhahús, vagy marhahús összekeverve csirke vagy sertés hússal
2 hagyma
2 sárgarépa
2 tojás
1 paprika
1 tök
1 petrezselyem gyökér
bors
só
zöldségek
2 kanál olaj
100 gramm rizs
3 kanál sűrített paradicsom
1 csomag korpacibere
tejföl
Vegyes húsgombóc leves elkészítése:
A vegyes húsgombóc leveshez a vizet odatesszük főni. A darált húst összekeverjük egy apróra vágott hagymával, a megmosott rizzsel, az apróra vágott zöld levelek felével és a két tojással. Ízlés szerint sózzuk.
Amikor a víz főni kezd, kis gombócokat formálunk a vizes kezünkkel és főni tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, és felaprózzuk. Amikor a húsgombócok feljönnek a víz felszínére, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és még 15 percig főzzük.
Hozzáadjuk az olajat és a sűrített paradicsomot és még 5 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a korpaciberét és a maradék apró zöld levelekkel. Egyet lobban és kész van.
Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.
0 hozzászólás