Korpacibereleves marhahúsból hozzávalók:
3/4 kg marhahús
1 fej hagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 paszternák
1 paprika
3 főtt paradicsom
1 l korpacibere
1 pohár tejföl
aprított leostyán
só
1 tojás
rizs
Korpacibereleves marhahúsból elkészítése:
Mossuk meg a húst, szeleteljük fel nagyobb szeletekre és tegyük fel főni 3 liter hideg vízben. Amikor forrni kezd, szedjük le róla a habot, főzzük még fél órát, majd tegyük bele a megtakarított és csíkokra felszeletelt zöldségeket és a vékony szeletekre vágott paprikát. Sózzuk ízlés szerint és gyenge tüzön addig főzzük, amíg a hús puhára fő. Adjuk hozzá a megmosott, kiválogatott rizst, a meghámozott és vékony szeletekre vágott paradicsomot és főzzük még 10 percet.
A korpaciberét készítsük el külön, majd az aprított leostyánnal öntsük a levesbe. Keverjünk ki egy tojást három kanál forró leveslével és egy pohár tejföllel, majd tedd bele, miután levetted a levest a tűzről, és hagytad egy negyed órát hűlni. A leves forrón, csípős paprikával a legfinomabb.
0 hozzászólás