Leopárdszem süti hozzávalók:
Tészta
450 g liszt
150 g margarin
5 tojássárgája
1 csésze langyos tej
25 g friss élesztő
Töltelék
500 g meggy (kompótból, mag nélkül)
4 tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
Glazúr
150 g cukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál víz
50 g vaj (vagy margarin)
Leopárdszem süti elkészítése:
A leopárdszem sütihez tölts meg félig egy poharat a langyos tejjel, morzsold bele az élesztőt, keverd össze és hagyd 5 percig állni. Tedd aztán egy tálba a lisztet, olvasztott margarint, a kovászt a pohárból, tojássárgájákat és a tej egy részét. Kezd el keverni egy fakanállal, öntve hozzá időnként egy kis tejet. Mikor a fakanál már nem elég, gyúrd a kezeiddel, amíg rugalmas tésztát kapsz, amelyik nem ragad a kezeidhez.
A töltelék elkészítéséhez, tedd egy tálba a 4 tojásfehérjét és cukrot. Verd fel jól mixerrel, majd keverd hozzá a darált diót is.
Oszd háromba a tésztát, és nyújts akkora lapot az egyik tésztából, mint a tepsid. Tegyél egy-egy sor lecsepegtetett meggyet a lap két szemben levő szélére, majd óvatosan tekerd fel a széleket, a lap közepe felé. Figyelj arra, hogy mindkét irányból ugyanannyit tekerj fel, és hagyj köztük 5 cm üres teret középen. Végezd el a műveletet a másik két tésztagolyóval is, majd helyezd át őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütik üresen maradt részeit töltsd ki a diós krémmel, majd tedd a sütőt a 175 fokos sütőbe25-30 percre.
Amíg hagyod hűlni a süteményt, készítsd el a csokimázt. Tedd egy kis edénybe a glazúr hozzávalót, tedd fel a tűzre és kevergesd, amíg megolvad a cukor. Egy kanál segítségével, locsold be vele a tekercseket.
A leopárdszem süti receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás