Pünkösdi kalács hozzávalók:

1 kg liszt

fél liter tej vagy zsendice

csipet só

2-3 dkg élesztő

10-15 dkg cukor

8-10 dkg margarin

Töltelék:

40 dkg cukrozott juhtúró

Pünkösdi kalács elkészítése:

A hozzávalókból a szokásos módon kalácstésztát készítünk. A tészta puhasága a fánktésztához hasonló legyen.

Amikor a tészta megkelt, három egyenlő részre osztjuk. Az első lapot az előre elkészített kizsírozott lábasba tesszük, megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük az előre elkészített cukrozott juhtúrót.

Ezután kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük. Ezt ismét megkenjük zsírral vagy margarinnal, és rákenjük a második adag juhtúrót.

Erre ráhelyezzük a harmadik kinyújtott lapot, és a tetejét tojássárgájával megkenjük.

A kalács tetejére késsel kereszt alakot vágunk.

Sütési idő: 30-40 perc.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc