Sajttal töltött szezámmagos kifli hozzávalók:

95 dkg liszt

2 tojássárgája

2 dl olaj

1/ l tej

1 kanál kristálycukor

1 evőkanál só

7 dkg élesztő

10 dkg sajt

szezámmag

1 teavaj

Sajttal töltött szezámmagos kifli elkészítése:

A lisztet a sóval egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukorban és a tejben megfuttatott élesztőt, az olajat és a tojássárgáját.

Nem kell keleszteni a süteményt, így ha a tészta összeállt, kígyó alakút formálunk és hat cipóra osztjuk.

A cipót egyenként kör alakúra nyújtjuk és a teavajjal megkenjük, majd csiga alakúra tekerjük, félretesszük, míg minddel nem végzünk.

Az elsőt ismét elnyújtjuk és 16 részre osztjuk, végébe reszelt sajtot teszünk, és kifli alakúra felcsavarjuk.

Minden cipót így megcsinálunk és zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben sütjük, míg barnás nem lesz.

Sütés előtt felvert tojással kenjük, sajttal, illetve szezámmaggal szórjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc