Szezámmagos kifli hozzávalók:

5,5 dl tej

2,5 dl étolaj

2 evőkanál cukor

1 evőkanál só

1 kg liszt

5 dkg élesztő

Szezámmagos kifli elkészítése:

Az élesztőt kevés tejben megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.

6 cipót készítünk a tésztából, félórát pihentetjük, utána kör alakúra kinyújtjuk a cipókat és 12 részre vágjuk.

Vajjal megkenjük és kifli formájúra feltekerjük.

Tölteléknek virslit vagy füstölt sajtot rakhatunk bele, tetejét tojássárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk és megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc