Zserbó szelet hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg finomliszt
30 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 tojássárgája
½ dl rum
Töltelékhez:
40 dkg darált dió
40 dkg sárgabaracklekvár
15 dkg étcsokoládé
Zserbó szelet elkészítése:
A zserbó szelethez a lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot, a sót, és a felengedett margarint összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, félretesszük.
A töltelékhez a diót összekeverjük a lekvárral, ha kell cukrozzuk.
A tésztát 3-felé osztjuk és kinyújtjuk. Tepsibe terítjük az első lapot. Erre kenjük a töltelék felét, ráborítjuk a második lapot, bekenjük a maradék töltelékkel, végül befedjük a harmadik lappal.
Egy felvert tojással bekenjük a tészta tetejét, villával megszurkáljuk, egy órát pihentetjük.
Ismét bekenjük tojással, és 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tetejét a felolvasztott étcsokival bevonjuk, és a hűtőbe tesszük.
Ha a sütemény megdermedt, téglalapokra szeleteljük.
0 hozzászólás