Zserbó szelet hozzávalók:

Tésztához:

60 dkg finomliszt

30 dkg margarin

10 dkg cukor

2 dkg élesztő

1 dl tej

2 tojássárgája

½ dl rum

Töltelékhez:

40 dkg darált dió

40 dkg sárgabaracklekvár

15 dkg étcsokoládé

Zserbó szelet elkészítése:

A zserbó szelethez a lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a cukrot, a rumot, a sót, és a felengedett margarint összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, félretesszük.

A töltelékhez a diót összekeverjük a lekvárral, ha kell cukrozzuk.

A tésztát 3-felé osztjuk és kinyújtjuk. Tepsibe terítjük az első lapot. Erre kenjük a töltelék felét, ráborítjuk a második lapot, bekenjük a maradék töltelékkel, végül befedjük a harmadik lappal.

Egy felvert tojással bekenjük a tészta tetejét, villával megszurkáljuk, egy órát pihentetjük.

Ismét bekenjük tojással, és 45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tetejét a felolvasztott étcsokival bevonjuk, és a hűtőbe tesszük.

Ha a sütemény megdermedt, téglalapokra szeleteljük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc