Őszibarackos sütemény hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt

20 dkg porcukor

25 dkg margarin

4 tojássárgája

1 citrom leve és héja

1 csomag sütőpor

Krém:

2 csomag vaníliapuding

6 dl tej

1 doboz nagy tejföl

4 tojásfehérje

6 evőkanál cukor

1 őszibarackbefőtt kis kockákra kell vágni

Őszibarackos sütemény elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk, egy fél órára a hűtőbe tesszük.

Közben megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel és hagyjuk lassan kihűlni. Ha langyos a puding, akkor belekeverjük a nagy tejfölt és a tojások felvert habját és az apróra vágott őszibarackot.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik elnyújtott lapot, rátesszük az elkészített krémet, a tetejére a másik lapot, és így sütjük meg az egészet. A tepsibe hagyjuk kihűlni.

A süteményt megszórjuk vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc