Őszibarackos sütemény hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojássárgája
1 citrom leve és héja
1 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag vaníliapuding
6 dl tej
1 doboz nagy tejföl
4 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
1 őszibarackbefőtt kis kockákra kell vágni
Őszibarackos sütemény elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk, egy fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben megfőzzük a vaníliapudingot a cukorral és a tejjel és hagyjuk lassan kihűlni. Ha langyos a puding, akkor belekeverjük a nagy tejfölt és a tojások felvert habját és az apróra vágott őszibarackot.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk az egyik elnyújtott lapot, rátesszük az elkészített krémet, a tetejére a másik lapot, és így sütjük meg az egészet. A tepsibe hagyjuk kihűlni.
A süteményt megszórjuk vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás