Meggyes pite habbal hozzávalók:

Tésztához:

3 tojássárgája

100 g vaj

4 evőkanál cukor

fél teáskanál sütőpor

3 evőkanál citromlé

reszelt citromhéj

3 evőkanál mák

vanília eszencia

12-15 evőkanál liszt

6 evőkanál zsemlemorzsa

Töltelékhez:

500 g meggy

fél csésze cukor

fél csésze víz

4 evőkanál búzadara

Díszítéshez:

3 tojásfehérje

6 evőkanál cukor

vanília eszencia

meggyszirup

Meggyes pite habbal elkészítése:

A tejszínhabos meggyes pitéhez keverd el jól a vajat a cukorral és tojássárgájákkal. Add hozzá az eszenciát, citromhéjat, mákot, citromlével összekevert sütőport és a lisztet. Gyúrj egy puhább tésztát, nyújts lapot, majd tedd egy kiolajozott és kilisztezett tepsibe. Szurkáld meg a lapot egy villával. Tedd a tepsit a sütőbe 6-7 percre, hogy félig megsüljön.

A töltelékhez, tedd fel főni a vizet és cukrot, amíg egy sűrű szirup lesz, majd tedd bele a mag nélküli meggyeket. Zárd el a tüzet, és hagyd kihűlni a meggyet a szirupban. Miután kihűlt, szűrd le és keverd össze a búzadarával.

A díszítéshez, verd fel jól a tojásfehérjéket a cukorral és eszenciával, hogy habot kapj.

Vedd ki a formát a sütőből, szórd be 3 evőkanálnyi zsemlemorzsával, borítsd rá a meggyet, szórd be azt is 3 evőkanálnyi zsemlemorzsával, majd oszd el a tetején a habot. Tedd vissza a tepsit a sütőbe 20-25 percre alacsony hőfokra, hogy ne égjen meg a hab.

A szirupot, amelyikben a meggy ázott, tedd vissza a tűzre, és hagyd főni, amíg jól besűrűsödik. Miután kivetted a pitét a sütőből, hagyd kihűlni, majd locsold meg a meggysziruppal.

A meggyes pitét mindig hideg vízben áztatott késsel szeleteld.

A sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc