Karamelles alma hozzávalók:

250 g cukor

50 ml víz

1 fiola vanília aroma

1 kiskanál ecet

piros ételszínezék

4-5 alma

Karamelles alma elkészítése:

Almákat megmossuk, megtöröljük és lehütjük. A vizet, a vanília aromát, az ecetet, a színezéket és a cukrot, lassú tűzön melegítjük, amig egy homogén karamelt kapunk. (Szinezéknek használhatunk céklalevet.) Az almákat pálcikákra szúrjuk és belemártogatjuk a karamelbe. Enyhén nedves porcelán tányérra helyezzük az almákat, hogy ne ragadjanak nagyon oda, amiután kihűltek.

Ezt a desszertet továbbá lehet mártogatni (hűlés elött): kókusz reszelékbe, dióba, mogyoróba, mandulába vagy dekor cukorkákba, eseménytől függően.

A Karamelles alma receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc