Almás sütőtökös pite hozzávalók:

Töltelék

3 csésze reszelt sütőtök

2 csésze reszelt alma

100 g cukor

100 g rumos mazsola

1 csésze darált dió

2-3 kanál fahéj

Tészta

5 tojás

10 kanál cukor

6 kanál olaj

6 kanál tej

1 tasak sütőpor

vanília aroma

12 kanál liszt

Almás sütőtökös pite elkészítése:

Töltelék

Kevés olajban párolni tesszük a tököt, az almát és a cukrot. Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjjat és a diót. Jól összekverjük. A cukor mennyiségét a sütőtök édessége határozza meg.

Tészta

A tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk az aromát, az olajat, a tejet, a végén pedig a sütőporral összekevert lisztet. Kikenünk egy tepsit és kilisztezzük. A tészta felét belerakjuk és 10 percig sütjük. Ezután szétterítjük a tölteléket, majd a tetején szépen elhelyezzük a többi tésztát. További 10-15 percet sütjük, majd amikor kihűlt, felvágjuk és megszórjuk porcukorral.

Szeletekre vágva tálaljuk vaníliás cukorral.

Az almás sütőtökös pite receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc