Paprikás sertéshús hozzávalók:

500 g sertéshús

1 hagyma

1 piros húsos parika

1 zöld húsos paprika

1 sárga húsos paprika

4-5 paradicsom

4-5 kanál olaj

bors

csombor

zöld petrezselyem

Paprikás sertéshús elkészítése:

A sertéshúst apró kockákra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk. Ha megpirult minden oldaluk félre rakjuk őket. A megmaradt olajba tesszük az aprúra vágott hagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Addig pároljuk amig megpuhulnak. Hozzáadjuk a húst és 200 ml vizet. Sózzuk, borsozzuk és lefedve tovább főzzük amig a víz elpárolog és a hús készre fő. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, felvágott paradicsomokat és tovább hadjuk a tűzön kb 8-10 percet. Ezután levesszüka  tűzről és hozzáadjuk a friss apróra vágott petrezslymet és csombort.

Forrón tálaljuk puliszka vagy más köret mellé.

A paprikás sertéshús receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc