Zöld paradicsom lekvár hozzávalók:

200 ml víz

500 g cukor

50 db apró zöld paradicsom

3-4 kanál citromlé

pár csepp vanília aroma vagy 1 tasak vaníliás cukor

Zöld paradicsom lekvár elkészítése:

A paradicsomokat megmossuk és lefejezzük őket (a száránál lévő részt levágjuk). Kikapajuk a magvaikat. Leforrázuk őket háromszor 4-5 percig. Kiszedjük és jól lecsorgatjuk őket. Főni tesszük a vizet, a cukrot és a citromlevet, amig kapunk egy homogén szirupot. Hozzáadjuk a paradicsomokat és tovább főzzük alacsony tűzön, 25-30 percig (közben néha el lehet tüntetni a habot). A végefele hozzáadjuka  vanília aromát is. Forrón öntjük beffőtes üvegekbe. A lekvárnak adhatunk egy különleges ízt, ha a paradicsomokat megtöltjük dióbéllel, citromhéjjal vagy narancshéjjal.

A zöld paradicsom lekvár receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc