Csípős fokhagymás szószos makréla hozzávalók:
6 db makréla
só
szemes bors
zöld csombor
1 csípős paprika
2 gerezd fokhagyma
zöld petrezselyem
1 pardicsom
1 l víz
Csípős fokhagymás szószos makréla elkészítése:
A halat megtisztítjuk, lefejezzük. Lecsorgatjuk, megsózzuk, majd grillen megsütjük a paradicsommal együt.
A szósz
A vizet forrni rakjuk és beletesszük a szemes borsot, a sót, a csípős paprikát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és egy ágacska zöld csombort. Hagyjuk néhányat rottyanni hogy az armokát kijöjjenek. Eloltjuk a tűzet és belerakjuk az apróra darabolt petrezselyemzöldet is. Ha a paradicsom megsült, meghámozzuk, feldaraboljuk és ezt is a szószhoz adjuk.
A makrélát egyenesen beletesszük hogy jól átvegye az ízeket.
Így készíthetjük az egyik legfinomabb halételt.
Melegen tálaljuk burgonyapüre vagy puliszka mellé.
A csípős fokhagymás szósz makréla receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás