Egészséges paprikás krumpli hozzávalók:
PAPRIKÁS KRUMPLI 4 személyre (egészségesebb összetevők)
1,5 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)
2 teáskanál őrölt pirospaprika (jó minőségű)
1 teáskanál köménymag
5 dkg kolbász (magas hústartalmú)
1 pár virsli (magas hústartalmú)
2 db babérlevél
só (himalája)
bors
Egészséges paprikás krumpli elkészítése:
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a krumplit kockázzuk 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és fokhagymát szeljük apróra
2. az olivaolajon pároljuk üvegesre a hagymát pici sóval (így könnyebben kiengedi a levét és az ízét)
3. tegyük rá a paradicsomot és a fokhagymát, pár percig főzzük, hogy engedjen levet a paradicsom
4. szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük át és tegyük bele a krumplit
5. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje
6. ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel és fedő alatt főzzük
7. amikor a krumpli elkezd puhulni tegyük hozzá a kolbászt és a virslit és főzzük, amíg a krumpli megpuhul
Praktikák:
– aki szereti az intenzívebb fokhagyma ízt, ne darabolja, hanem reszelje az ételbe
– ha főzés közben elfő a leve, pótoljuk, ízlés szerinti szaft mennyiséget hagyva
– egész és őrölt kömény is használható fűszerezésként
– lehet bele tenni még felkockázott zöldpaprikát (akár csípőset) is
A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!
0 hozzászólás