Vaníliás málna dzsem hozzávalók:

1 kg málna

700 g cukor

1 tasak vaníliás cukor

1 evőkanál citromlé

Vaníliás málna dzsem elkészítése:

A málnát jól megmossuk és megtakarítjuk, majd jól lecsorgatjuk. Összekeverjük cukorral és hűtőbe rakjuk éjszakára. Közepes tűzön forraljuk, kavargatva. Néha szedjük le a tetején keletkezett habot. Kb. 30-40 percet kell főzni, amíg egy zselés alakot vesz fel. A végefele hozzáadjuk a vaníliás cukrot is, majd forrón befőttes üvegekbe szét osztjuk. Vastag pokrócokba burkoljuk egész addig amíg kihűlnek teljesen.

A dzsemet friss kenyérre vagy kiflire kenjük.

A vaníliás málna dzsem receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc