Őszibarack lekvár hozzávalók:

1 kg őszibarack

1 kg cukor

2 evőkanál citromlé

Őszibarack lekvár elkészítése:

Kiválasztjuk az érett, keményebb barackokat. Megmossuk, meghámozzuk, kimagvaljuk és vékony szeletekre vágjuk. Jól összekavarjuk cukorral és egy napig hagyjuk a hűtőben. Másnap lefolyatjuk a levét és odatesszük főni. Mikor a lé eléggé megvastagodott, hozzáadjuk a barack szeleteket és további 45-50 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a citromlevet, ami megakadályozza lekvár megcukrosodását. A forró lekvárt tiszta befőttes üvegekbe helyezzük.

Használhatjuk krémekhez vagy fogyasztahatjuk kenyérrel.

Az őszibarack lekvár receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc