Érett körte fahéjjal és vanília szósszal hozzávalók:
8 érett körte
1 citrom leve
1 citrom héja
4 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéjj
60 g margarin
2 tasak vanília szósz vagy 1 tasak vanília puding 600 ml tejjel elkészítve
Érett körte fahéjjal és vanília szósszal elkészítése:
Közepes tűzön előmelegítjük a sütőt. Meghámozzuk a körtét, kettőbe vágjuk és kimagvaljuk. A lapos részével lefele beletesszük a körtéket egy tepsibe és meglocsoljuk citromlével. A cukrot, fahéjat és margarint egy tálban odatesszük főzni és addig kavarjuk amíg a cukor elolvad. A keveréket ráöntjük a körtére. 20-25 percig sütjük a sütőben, amíg a körte megpuhul és megbarnul. Sülés közben néha meg lehet öntözni a tepsiben levő szósszal. (Tálalás előtt a körtét meg lehet öntözni kevés fehér rummal is). A vanília szószt elkészítjük a dobozán írt használati utasítás szerint. A körte Magyarországon az egyik legközkedveltebb gyümölcs.
A körtét és a szószt tányérokba kiporciózzuk és vékony csíkokra vágott citromhéjakkal díszítjük.
Az érett körte fahéjjal és vanília szósszal receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás