Érett körte fahéjjal és vanília szósszal hozzávalók:

8 érett körte

1 citrom leve

1 citrom héja

4 evőkanál cukor

1 kiskanál fahéjj

60 g margarin

2 tasak vanília szósz vagy 1 tasak vanília puding 600 ml tejjel elkészítve

Érett körte fahéjjal és vanília szósszal elkészítése:

Közepes tűzön előmelegítjük a sütőt. Meghámozzuk a körtét, kettőbe vágjuk és kimagvaljuk. A lapos részével lefele beletesszük a körtéket egy tepsibe és meglocsoljuk citromlével. A cukrot, fahéjat és margarint egy tálban odatesszük főzni és addig kavarjuk amíg a cukor elolvad. A keveréket ráöntjük a körtére. 20-25 percig sütjük a sütőben, amíg a körte megpuhul és megbarnul. Sülés közben néha meg lehet öntözni a tepsiben levő szósszal. (Tálalás előtt a körtét meg lehet öntözni kevés fehér rummal is). A vanília szószt elkészítjük a dobozán írt használati utasítás szerint. A körte Magyarországon az egyik legközkedveltebb gyümölcs.

A körtét és a szószt tányérokba kiporciózzuk és vékony csíkokra vágott citromhéjakkal díszítjük.

Az érett körte fahéjjal és vanília szósszal receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc