Hasábburgonya felvágottal és sajttal hozzávalók:
500 g burgonya
3-4 tojás
3-4 gerezd fokhagyma
150 g sajt/túró
150 g felvágott (szalámi, kolbász, virsli stb.)
Hasábburgonya felvágottal és sajttal elkészítése:
Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, hasábokra vágjuk és megsütjük. Ez idő alatt a fokhagymát is meghámozzuk és apróra vágjuk. A felét egy tálba tesszük. Az első adag sült burgonyát a fokhagymás tálba tesszük, reszelünk rá sajtot vagy túrót, majd rátesszük a maradék fokhagymát és lefedjük. Ezt a műveletet mindegyik adag sült burgonyával megismételjük. A felvágottat kockákra vágjuk, és megsütjük, majd hozzáadjuk a burgonyához. 3-4 tojást megsütünk lágy tükörtojásnak, és rátesszük a sült burgonyára, majd jól összekavarjuk.
Ezt sok kalóriás, de annál finomabb egytálételt melegen tálaljuk.
A hasábburgonya felvágottal és sajttal receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás