Hasábburgonya felvágottal és sajttal hozzávalók:

500 g burgonya

3-4 tojás

3-4 gerezd fokhagyma

150 g sajt/túró

150 g felvágott (szalámi, kolbász, virsli stb.)

Hasábburgonya felvágottal és sajttal elkészítése:

Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, hasábokra vágjuk és megsütjük. Ez idő alatt a fokhagymát is meghámozzuk és apróra vágjuk. A felét egy tálba tesszük. Az első adag sült burgonyát a fokhagymás tálba tesszük, reszelünk rá sajtot vagy túrót, majd rátesszük a maradék fokhagymát és lefedjük. Ezt a műveletet mindegyik adag sült burgonyával megismételjük. A felvágottat kockákra vágjuk, és megsütjük, majd hozzáadjuk a burgonyához. 3-4 tojást megsütünk lágy tükörtojásnak, és rátesszük a sült burgonyára, majd jól összekavarjuk.

Ezt sok kalóriás, de annál finomabb egytálételt melegen tálaljuk.

A hasábburgonya felvágottal és sajttal receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc