Hóember keksz szalámiból hozzávalók:
Keksz szalámi
800 g keksz
300 g cukor
200 ml víz
100 g margarin
3-4 evőkanál kakaó
rum aroma
Krém
200 g vaj
200 g porcukor
kókuszreszelék
Más
400 ml tejszín
3 tasak vanília cukor
nutella
színes zselé vagy marcipán
Hóember keksz szalámiból elkészítése:
A cukrot vízben tűzre tesszük és kavargatjuk amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a margarint és mikor az is majdnem elolvadt, hozzáadjuk a kakaót. Ledaráljuk a kekszet. Összekeverjük a margarinnal és cukorral és hozzáadunk egy kis rum aromát. A puha vajat kikeverjük porcukorral és ízlés szerint adunk hozzá kókuszreszeléket. A kekszes keveréket (keksz szalámit) három darabra osztjuk. Egy nagyobb, egy közepes és egy kicsi részre. Mind a három részt gömb alakúra formázzuk és megkenjük a kókuszos krémmel. A három golyót betesszük 45 percre a hűtőbe vagy 20 percre a mélyhűtőbe. Miután kivettük a hűtőből, a golyókat nutellával egymáshoz ragasztjuk (teljesen is meg lehet kenni a golyókat nutellával). A tejszínt felverjük a vanília cukorral és bekenjük vele a hóembert. A színes zseléből vagy marcipánból szemeket, orrot és gombokat készítünk.
A téli süteményt egy ideig hidegen hagyjuk és utána tálaljuk.
A hóember keksz szalámiból receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás