Kastély torta hozzávalók:

Lap

6 tojás

6 evőkanál víz

450 g cukor

300 g liszt

1 tasak sütőpor

Töltelék

2 tasak epres puding

800 ml tej

6 evőkanál cukor

(vagy ízlés szerint bármilyen krém)

Bevonat és dekor

120 g 80% zsírtartalmú vaj

280 g porcukor

piros ételszínezék

9 csoki rudacska

9 fagyi tölcsér

dekor cukorka

csokis ostyatekercs

M&Ms

zselés cukorka

Kastély torta elkészítése:

Tortalapok: felverünk 6 tojást, 6 evőkanál vízzel és 450 g cukorral. A sütőporral összekevert lisztet fokozatosan beleszórva hozzáadjuk a keverékhez. Egy nagyobb és egy kisebb torta formát kivajazunk és belisztezünk és sütőpapírral kibéleljük az alját. Beleöntjük a keveréket és közepes tüzön sütjük egy orát.

Töltelék: elkészítjük a pudingokat 800 ml tejjel. A lapokat félbe vágjuk és pudingot teszünk közé.

Bevonat: a vajat jól kikeverjük porcukorral és hozzáadunk néhány csepp ételszínezéket, hogy rózsaszínű legyen. A két lapot bevonjuk a vajas mázzal, de egy kis adagot félreteszünk. 4 csoki rudacskát állva elhelyezzük egymástól egyforma távolságra a nagyobbik lap oldalára. Még négyet ráhelyezünk a lap szélére és egyet a kisebb lap közepébe. A fagyi tölcsérek szélét megkenjük a maradék vajas mázzal. A dekorcukorkát egy tálba szórjuk és belemártjuk a tölcséreket, hogy ráragadjon. Mindegyik tölcsért ráhelyezzük egy-egy csoki rudacskára. Kb 5 csokis ostyatekercset srégen vágva egymás mellé helyezünk a nagy lap széléhez ragasztva, mint kastély kapu. Az M&M cukorkákat körbe körbe elhelyezzük a lapok szélén, s ezek képezik az ablakokat. Zselés cukrokkal körberakjuk a kisebb lap alját és felső torony alapját.

 

A kastély torta receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc