Kastély torta hozzávalók:
Lap
6 tojás
6 evőkanál víz
450 g cukor
300 g liszt
1 tasak sütőpor
Töltelék
2 tasak epres puding
800 ml tej
6 evőkanál cukor
(vagy ízlés szerint bármilyen krém)
Bevonat és dekor
120 g 80% zsírtartalmú vaj
280 g porcukor
piros ételszínezék
9 csoki rudacska
9 fagyi tölcsér
dekor cukorka
csokis ostyatekercs
M&Ms
zselés cukorka
Kastély torta elkészítése:
Tortalapok: felverünk 6 tojást, 6 evőkanál vízzel és 450 g cukorral. A sütőporral összekevert lisztet fokozatosan beleszórva hozzáadjuk a keverékhez. Egy nagyobb és egy kisebb torta formát kivajazunk és belisztezünk és sütőpapírral kibéleljük az alját. Beleöntjük a keveréket és közepes tüzön sütjük egy orát.
Töltelék: elkészítjük a pudingokat 800 ml tejjel. A lapokat félbe vágjuk és pudingot teszünk közé.
Bevonat: a vajat jól kikeverjük porcukorral és hozzáadunk néhány csepp ételszínezéket, hogy rózsaszínű legyen. A két lapot bevonjuk a vajas mázzal, de egy kis adagot félreteszünk. 4 csoki rudacskát állva elhelyezzük egymástól egyforma távolságra a nagyobbik lap oldalára. Még négyet ráhelyezünk a lap szélére és egyet a kisebb lap közepébe. A fagyi tölcsérek szélét megkenjük a maradék vajas mázzal. A dekorcukorkát egy tálba szórjuk és belemártjuk a tölcséreket, hogy ráragadjon. Mindegyik tölcsért ráhelyezzük egy-egy csoki rudacskára. Kb 5 csokis ostyatekercset srégen vágva egymás mellé helyezünk a nagy lap széléhez ragasztva, mint kastély kapu. Az M&M cukorkákat körbe körbe elhelyezzük a lapok szélén, s ezek képezik az ablakokat. Zselés cukrokkal körberakjuk a kisebb lap alját és felső torony alapját.
A kastély torta receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás