Lecsó tökkel és padlizsánnal hozzávalók:
4 kicsi tök vagy 2 nagy
2 padlizsán
2 hagyma
1 húsospaprika
1 vöröshagyma
5 paradicsom
só
olaj
2 evőkanál cukor
Lecsó tökkel és padlizsánnal elkészítése:
Egy nagy edényre helyezzünk egy szűrőt. Hámozzuk meg a padlizsánt és vágjuk le a szárait. Szeleteljük fel kockákra. Tegyük a kockákat a szürőbe és sózzuk meg. Hagyjuk így fél óráig.
Hámozzuk meg a tököt, és daraboljuk fel, mint a padlizsánt. Tegyük félre a tök kockákat. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk hasábokra. Tegyük egy tálba.
Vágjuk fel a paprikát is hasábokra és tegyük a hagymához. A paradicsomot tegyük zubogó vízbe és válasszuk le a héját, azután vágjuk kockákra és tegyük félre.
Tegyünk oda forródosodni olajat egy nagyobb edénybe. A hagymát és paprikát olívaolajban süssük, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, és kavarjuk meg jól.
25 percig süssük alacsoöny lángon, időnként kavargatva. Tegyük a tököt az olajba. Egy tálba tegyünk háztartási papírt. 8-10 perc után mikor aranybarnára sült a tök, szedjük ki a papírra.
Szűrjük le az olajat, és adjuk hozzá a tököt a paradicsomhoz és hagymához. A padlizsán kockákat ugyanúgy megsütjük mint a tököt és azt is hozzáadjuk a lecsóhoz.
Adunk hozzá vizet, cukrot és sót, azután összekavarjuk.
45 percig kis tüzön főzzük. Mikor a szósz kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről.
A lecsót hidegen vagy melegen főételként vagy rízs mellé tálaljuk. Friss bazsalikomot is adhatunk hozzá tálaláskor.
A lecsó receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás