Lecsó tökkel és padlizsánnal hozzávalók:

4 kicsi tök vagy 2 nagy

2 padlizsán

2 hagyma

1 húsospaprika

1 vöröshagyma

5 paradicsom

olaj

2 evőkanál cukor

Lecsó tökkel és padlizsánnal elkészítése:

Egy nagy edényre helyezzünk egy szűrőt. Hámozzuk meg a padlizsánt és vágjuk le a szárait. Szeleteljük fel kockákra. Tegyük a kockákat a szürőbe és sózzuk meg. Hagyjuk így fél óráig.

Hámozzuk meg a tököt, és daraboljuk fel, mint a padlizsánt. Tegyük félre a tök kockákat. Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk hasábokra. Tegyük egy tálba.

Vágjuk fel a paprikát is hasábokra és tegyük a hagymához. A paradicsomot tegyük zubogó vízbe és válasszuk le a héját, azután vágjuk kockákra és tegyük félre.

Tegyünk oda forródosodni olajat egy nagyobb edénybe. A hagymát és paprikát olívaolajban süssük, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsomot, és kavarjuk meg jól.

25 percig süssük alacsoöny lángon, időnként kavargatva. Tegyük a tököt az olajba. Egy tálba tegyünk háztartási papírt. 8-10 perc után mikor aranybarnára sült a tök, szedjük ki a papírra.

Szűrjük le az olajat, és adjuk hozzá a tököt a paradicsomhoz és hagymához. A padlizsán kockákat ugyanúgy megsütjük mint a tököt és azt is hozzáadjuk a lecsóhoz.

Adunk hozzá vizet, cukrot és sót, azután összekavarjuk.

45 percig kis tüzön főzzük. Mikor a szósz kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről.

A lecsót hidegen vagy melegen főételként vagy rízs mellé tálaljuk. Friss bazsalikomot is adhatunk hozzá tálaláskor.

A lecsó receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc