Mickey egér torta hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál víz

550 g cukor

500 g liszt

1 tasak sütőpor

rum aroma

400 g étcsoki

600 ml natur tejszín

2 tasak vanília cukor

1 tasak tejszín keményítő

2 evőkanál tejföl

2 üveg gyümölcsbefőtt (1 koktél, 1 ananász)

Mickey egér torta elkészítése:

Torta lap: 6 tojást, 6 evőkanál vizet és 500 g cukrot jól felverünk. Kavargatva hozzászórunk 500 g lisztet, amit összekavartunk 1 tasak sütőporral. Két formába sütjük a lapokat, egy nagyobb lapot és egy kisebbet a füleknek. A formákat kivajazzuk és kitapétázzuk liszttel. 30-40 fokos sütőben megsütjük. Kivesszük a sütőből és mikor kihűlt, mindkettőt félbe vágjuk. Szirupot készítünk 250 ml forralt vízből, kevés cukorból és 1 rum aromából. Megöntözzük a piskótákat a sziruppal.

Krém: 200 g csokit feldarabolunk és gőzfürdőben megolvasztunk 200 ml tejszínnel. Hagyjuk kihűlni. 200 ml tejszínt felverünk 50 g cukorral. Amikor a csoki kihűlt, összekavarjuk a tejszínhabbal. Az alsó lapokat megkenjük krémmel. Befedjük gyümölcsökkel és rátesszük a felső lapokat. Éjszakára betesszük hűtőbe. Másnap felverünk 200 ml tejszínt 2 tasak vanília cukorral és egy tasak keményítővel. A tortákat bevonjuk tejszínhabbal. 200 g csokit 1-2 evőkanál tejföllel megolvasztunk gőzfürdben. A habos rétegre rárajzoljuk Mickey egér arcát és egy csokimázzal töltött tortanyomóval megrajzoljuk a szemeit, orrát és száját. A füleket teljesen bevonjuk csokimázzal.

A Mickey egér torta receptet MariaMona ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 200 perc