Rigó Jancsi sütemény hozzávalók:
Tészta
3 tojás
60 g cukor
60 g liszt
20 g kakaó
Krém
100 g étcsoki
400 ml tejszín
50 g cukor
Máz
3 evőkanál víz
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál cukor
50 g vaj
Rigó Jancsi sütemény elkészítése:
Tészta: a tojás sárgájákat habosra verjük cukorral. A fehérjét is habosra verjük és hozzáadagoljuk a tojássárgájához. A lisztet összekavarjuk a kakaóval és lassan hozzáöntjük a keverékhez. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a keveréket és kis tüzön előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg a tészta megemelkedik. 5 percig hagyjuk hűlni.
Krém: a csokit 100-150 ml tejszínnel gőzfürdőben megolvasztjuk. A maradék tejszínt cukorral habosra verjük, azután hűtőbe tesszük. Amikor a csoki megolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, hozzákavarjuk a felvert tejszínhabhoz. A tészta lapot kettőbe vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és éjszakára betesszük hűtőbe, hogy megkeményedjen. A másik lapot kint hagyjuk.
Máz: a cukrot, kakaót és vizet felfőzzük. Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vajat. Jól összekavarjuk és elkenjük a második tészta lapon. Amikor a máz megkeményedett és kihűlt, rátesszük a lapot a krémes lapra és visszatesszük az egész süteményt a hűtőbe.
Forró vízbe mártott késsel felvágjuk és tálaljuk.
A Rigó Jancsi receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás