Sacher torta hozzávalók:
Piskóta
200 g étcsoki
250 g puha vaj
240 g cukor
1 tasak vanília cukor
1 késhegynyi só
6 tojás
140 g liszt
Máz
áfonyás zselé
150 g marcipán
2 evőkanál porcukor
200 g étcsoki
150 g fehércsoki
Sacher torta elkészítése:
A csokit darabokra törjük és gőzfürdőben megolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. A vajat, 80 g vanília cukrot és a sót habosra verjük. A tojássárgájákat egyenként hozzáadjuk a vajas keverékhez. Hozzáadjuk a hideg olvasztott csokit. A fehérjéket a maradék cukorral felverjük. A liszt egyharmadát hozzáadjuk a csokihoz, a maradékot pedig a fehérjébe szórjuk, megkavarjuk s hozzáadjuk a csoki keverékhez. Egy kerek formát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a keveréket és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a formában hűlni kb 1 óráig. Egy hegyes kés segítségével elválasztjuk a széleket a formától s kivesszük a piskótát. Hagyjuk kihűlni. Két lapra vágjuk. A felső részt megfordítjuk. Az alsó lap tetejét megkenjük zselével, rátesszük a második lapot és a torta tetejét és széleit is megkenjük zselével. A marcipánt kikavarjuk porcukorral és elkenjük a torta alsó lapján. A csokit felvágjuk és megolvasztjuk. Bekenjük vele a tortát. Megolvasztjuk a fehér csokit, vékonyan elkenjük egy hideg felületen és hagyjuk megkeményedni. Mikor kemény, egy kiskéssel elválasztjuk a felülettől, úgy, hogy feltekeredjen miközben leválik és ezzel díszítjük a tortát. Ízlés szerint kakaóval is megszórhatjuk és kész az ellenálhatatlan torta.
A Sacher torta receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás