Szultánkenyeres keksz szalámi hozzávalók:

250 ml tej

4 evőkanál cukor

6 evőkanál kakaó

250 g vaj vagy margarin

600 g keksz

100-150 g szultánkenyér (helyette lehet használni cseresznyét vagy csoki darabkákat is)

Szultánkenyeres keksz szalámi elkészítése:

Szirupot készítünk 250 ml tejből, 4 evőkanál cukorból és 6 evőkanál kakaóból. Addig kavargatjuk a tüzön, amíg a cukor teljesen elolvad. Félrehúzzuk az edényt és hozzáadunk 250 g vajat vagy margarint. Addig kavarjuk amíg a vaj elolvad és a keverék homogén lesz. Hozzáadunk 600 g ledarált kekszet, 100-150 g szultánkenyeret vagy bármilyen más töleléket (cseresznye, csoki stb.). Ha az összetétel túl kemény, hozzáadunk még néhány evőkanál baracklekvárt és egy kevés kávét cukor nélkül. Feltekerjük egy fóliában, megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel és betesszük hűtőbe. Néhány óra múlva felszeleteljük és tálaljuk a finom süteményt.

A szultánkenyeres keksz szalámi receptet MariaMona ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc