Sertés hús borral hozzávalók:
300 g sertés hús
3 cikk fokhagyma
1 csésze bor
1 csésze víz
olaj
liszt
só
bors
Sertés hús borral elkészítése:
A sertés húst felszeleteljük, kipotyoljuk és megfűszerezzük. Egy serpenyőbe forró olajat teszünk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Mikor elváltozik a szine, a fokhagymát kivesszük és eldobjuk. A húst megforgatjuk lisztben és megsütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A maradék olajhoz hozzáöntünk egy csésze vizet és felfőzzük. Hozzáadjuk a bort és a lisztet és jól megkavarjuk, hogy sima legyen. Amikor a szósz megvastagodott, hozzáadjuk a húst, ízlés szerint megfűszerezzük és kis tüzön további 5 percig főzzük.
Magában vagy körettel tálaljuk.
A sertés hús borral receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás