Gyors hagymaleves hozzávalók:

Hozzávalók 3 adagra:
150 g vöröshagyma
80 g póréhagyma
25 g vaj
25 g búzaliszt (BL55)
650 ml húsleves alaplé
100 ml száraz fehérbor
ízlés szerint só
ízlés szerint morzsolt kakukkfű
ementáli sajt

Gyors hagymaleves elkészítése:

A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk fel.
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.

Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a húsleves alaplével.

Ízlés szerint sózzuk, és egy kis kakukkfűvel is meghintjük – aki szereti, kevés őrölt borsot és szerecsendiót is tehet bele -, majd forraljuk fel a levest.

Ha felforrt, kész is van.

Én mindig rápirítok egy kis kenyeret sütőben, amelyet előtte alaposan megszórok sajttal. Mennyei eledel 🙂

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc