Baconos halfilé citromos majonézzel és spárgával hozzávalók:

4 200 grammos halfilé

2 ág rozmaring

2 citrom reszelt héja és facsart leve

őrölt fekete bors

10-12 szelet bacon vagy pancetta

oliva olaj

4 evőkanál majonéz

2 nagyobb csokor spárga

Baconos halfilé citromos majonézzel és spárgával elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megszórjuk a halfiléket a citromhéjjal, az apróra vágott rozmaring levelekkel és a borssal. Só van a baconon, ezt ne tegyünk rá. Jól betekerjük a halfiléket a bacon szeletekbe. Egy sütőbe is helyezhető serpenyőben oliva olajat melegítünk. A tekercseket belehelyezzük a szebbik felével felfele. 1 percet sütjük. Ezután a sütőbe rakjuk ami legalább 15 perce melegszik.

Közben elkészítjük a lemon mayonaiset. 4 kanál majonézt (akár házi, akár bolti) összekeverünk egy kis borssal és a citromlével.

A spárgát ízlés szerint készítsük, főzhetjük vagy gőzfűrdőben is elkészíthtjük. Ha főzzük és szeretnénk hogy megmaradjon a színe akkor rögvest, amiután kész tegyük az egészet jeges vízbe.

Tálaláskor a halfile mellé teszünk egy csokor spárgát és leöntjük a majonézzel, kész is a csodás halétel.

A baconos halfilé citromos majonézzel és spárgával receptet Rebella ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc