Bazsalikomos csirke rolád hozzávalók:

400-500 g csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb

100 g parmezán

4 tojás

100 g mortadella

friss bazsalikom

bors

olaj

tej

ízlés szerint:

2 gerezd fokhagyma

zöld szemes bors

csipet gyömbér

fél citrom

1 evőkanál étkezési keményítő

Bazsalikomos csirke rolád elkészítése:

Csontozzuk ki a húst ha kell és takarítsuk meg. Vágjuk kockára a mortadellával együtt. Nyomjuk össze a borsot és a fokhagymát. Tegyük őket a húsra, a húst pedig tegyük a konyharobotba, összedarálni. Adjuk hozzá a tojást, sajtot, bazsalikomot, gyömbért és sózzuk meg. Egy sütőpapír segítségével formázzunk egy hengert az egészből. Tegyük át tepsibe papír nélkül. Öntsük fel tejjel egész a rúd feléig. Kicsit sózzuk meg és ízlés szerint tehetünk bele egy leves kockát, vagy reszelhetünk citromhéjat. 200 fokon kb. 1 órát kell sütni, közben kell forgatni és locsolni a szósszal. Amikor kész szürjük le a szószt és dolgozzuk ki a keményítővel, egy kis tejjel és citromlével. Lehet hogy szükség lessz a robotra ha túrósodni kezd. Ha kész a szósz, tegyük vissza a rudat (rudakat) ezzel a szósszal leöntve a meleg sütőbe, anélkül hogy alágyújtsunk.

Szeletekre vágva tálaljuk.

A bazsalikomos csirke rolád receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc