Bazsalikomos csirke rolád hozzávalók:
400-500 g csirkemell vagy kicsontozott csirkecomb
100 g parmezán
4 tojás
100 g mortadella
friss bazsalikom
só
bors
olaj
tej
ízlés szerint:
2 gerezd fokhagyma
zöld szemes bors
csipet gyömbér
fél citrom
1 evőkanál étkezési keményítő
Bazsalikomos csirke rolád elkészítése:
Csontozzuk ki a húst ha kell és takarítsuk meg. Vágjuk kockára a mortadellával együtt. Nyomjuk össze a borsot és a fokhagymát. Tegyük őket a húsra, a húst pedig tegyük a konyharobotba, összedarálni. Adjuk hozzá a tojást, sajtot, bazsalikomot, gyömbért és sózzuk meg. Egy sütőpapír segítségével formázzunk egy hengert az egészből. Tegyük át tepsibe papír nélkül. Öntsük fel tejjel egész a rúd feléig. Kicsit sózzuk meg és ízlés szerint tehetünk bele egy leves kockát, vagy reszelhetünk citromhéjat. 200 fokon kb. 1 órát kell sütni, közben kell forgatni és locsolni a szósszal. Amikor kész szürjük le a szószt és dolgozzuk ki a keményítővel, egy kis tejjel és citromlével. Lehet hogy szükség lessz a robotra ha túrósodni kezd. Ha kész a szósz, tegyük vissza a rudat (rudakat) ezzel a szósszal leöntve a meleg sütőbe, anélkül hogy alágyújtsunk.
Szeletekre vágva tálaljuk.
A bazsalikomos csirke rolád receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás