Csalán krémleves hozzávalók:
250 g csalán
750 ml tej
500 ml víz
150 g vastag tejföl
6 szál metélőhagyma és zöldhagymaszál (vagy egy nagy hagyma)
1 burgonya
Csalán krémleves elkészítése:
A csalánt megmossuk és odatesszük lecsorogni. A hagymát felvágjuk és párolni tesszük alacsony tűzre. A burgonyát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a krumplit is, hogy ez is megpárolódjon egy kicsit. Ha a burgonya is kicsit megpuhult akkor hozzáadjuk a zöldhagymát is, azonnal felöntjük tejjel és vízzel, mert ezt már nem kell párolni. Főnni hagyjuk amíg a krumpli kész. Amikor a burgonya megfőtt, akkor jön bele a csalán. 5-10 percet főzzük, csak annyira hogy lefőjön a csalánról a csípős szőre. Sózzuk, borsozzuk és robottal pépesre varázsoljuk. Adunk hozzá egy kis tejfölt és ezzel is kikavarjuk. Sorolohatjuk az egészseges levesek közé.
A csalán krémleves receptet Irénke ajánlotta.
0 hozzászólás