Fahéjas bab hozzávalók:

500 g fehér nagyszemű bab

2 hagyma

1 kg paradicsom

3 sárgarépa

1 csípős paprika

1 szál gyömbér

1 nagy köteg petrezselyem

olaj

1 kiskanál cukor

bors

2 kiskanál fahéj

Fahéjas bab elkészítése:

Puhulni tesszük a babot estére. Ha megfőtt leszűrjük, a folyadékot később felhasználjuk. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát is kockára vágjuk és kicsit pároljuk a csípőssel. Hozzáadjuk a petrezselymet, összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a borsot és a fahéjat. Jól összekeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a répát karikára vágva, a babot és a csombort, összekeverjük ls kóstoljuk. Hozzáadunk 100-150 ml vizet amiben a bab főtt. Az egészít hőálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben tartjuk kb. 40 percet.

A fahéjas bab receptet Irénke ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc