Mandulás szőlős sertéshús hozzávalók:
700 g sertés szűzérme
250 g fehér szőlő
100 g mandula
100 ml száraz fehérbor
150 ml húsleves
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só
bors
1 evőkanál cukor
Mandulás szőlős sertéshús elkészítése:
30 másodpercre mártsuk a mandulát felforralt vízbe. Szűrjük le és egy enyhe nyomással szedjük le a héját. A húst csak annyira vágjuk el hogy férjen a serpenyőbe. Olajozzuk be és sózzuk illetve borsozzuk meg jól. A serpenyőbe melegítsünk vajat, majd gyorsan tegyük bele húst, lehúzzuk a tüzet és hagyjuk pirulni egy kicsit. Megforditjuk és 15-20 percre lefedjük. A szőlőt jól megmossuk, kettévágjuk és kimagvaljuk. Ha a hús közben kész van, akkor vegyük ki egy tányérra és fóliával melegen tarthatjuk. A serpenyőbe teszünk bort, levest, sót és borsot. Ebben főzzük kb 7-8 percet a szőlőt és a mandulát. Most hozzáadjuk a lisztet vagy 1 kanál vízvben feloldott étkezési keményítőt. 2 percig főzzük kevergetve. A húst felszeleteljük és hozzáadjuk.
Rizzsel vagy valami gyenge körettel tálaljuk.
A mandulás szőlős sertéshús receptet IriA ajánlotta.
0 hozzászólás